DOEN!

Positief roddelen

Hoe lekker kan het zijn om elkaar zo aan het eind van het schooljaar eens even flink de waarheid te zeggen …………………. over wat jullie waarderen in elkaar!

Hoe vaak nemen jullie de tijd om elkaar te laten weten welke kwaliteiten je in elkaar ziet en waardeert? Misschien is het ook nog wel een beetje ‘not done’ in onze Hollandse cultuur, maar oprechte waardering geeft ook de broodnodige energie en een goede stemming om de vakantie mee in te gaan! Een mooie vorm om met elkaar het jaar af te sluiten!

Positief roddelen is een originele wijze om elkaar te laten weten wat je positief opvalt aan de ander. En voor wie het nog niet zo makkelijk vindt om dat rechtstreeks tegen iemand te zeggen; in dit geval mag het ‘achter iemands rug om’!

Rollen:

  • Tijdsbewaker (of wekkertje)
  • 1 ‘slachtoffer’
  • 4 roddelaars

Vorm:

  • Maak groepjes van 5 personen.
  • Zet één stoel omgedraaid en de andere vier stoelen in half kringetje daar
    achter.
  • Degene op de omgedraaide stoel ondergaat de roddel.
  • De andere vier gaan achter hem/haar zitten roddelen.

Opdracht roddelaars:

Vertel, achter de rug van het ‘slachtoffer’, aan elkaar over alle leuke, originele, boeiende en waardevolle aspecten van hem/haar die je kan bedenken. Je zult merken dat er al roddelend steeds meer dingen boven komen drijven die je kunt noemen. Zorg er voor dat ‘het slachtoffer’ goed kan horen wat jullie tegen elkaar zeggen!

Duur: per roddelronde 2 à 3 minuten

Veel plezier en een prettige afsluiting van dit schooljaar met elkaar toegewenst!

This entry was posted in Nieuwsbrief. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>